Studiecoach

Naast mijn werkzaamheden als consultant voor organisaties, ben ik ook beschikbaar als studiecoach. Als afstudeerbegeleider bij een hbo- of masterscriptie of als planningscoach. Hieronder worden beide vormen kort toegelicht.

Afstudeercoach

Studenten die werken aan hun scriptie hebben vaak behoefte aan overzicht. Ze willen graag precies weten waar ze staan in het proces, grip hebben op wat ze nu aan het doen zijn en begrijpen wat de volgende stap is. In de afgelopen tien jaar heb ik menig scriptie gezien. Zowel in de rol van begeleider als in de rol van beoordelaar. Daarnaast heb ik mijn masterstudie in deeltijd gedaan en heb ik dus zelf ervaren hoe belangrijk het is om met zelfvertrouwen te kunnen werken aan je scriptie en goede begeleiding te hebben. Steeds meer onderwijsinstituten bieden de mogelijkheid om je eigen externe begeleider in te huren. In onderstaande presentatievideo krijg je een indruk van mijn aanpak als afstudeercoach.

 

Planningscoach

Studenten op hbo- of wo-niveau (deeltijd of voltijd) kunnen soms ondersteuning gebruiken bij het plannen van hun studieactiviteiten. Dat is helemaal niet vreemd. Het managen van studietaken naast een baan, of een goede balans vinden tussen inspanning en ontspanning, kan een flinke uitdaging zijn. Met een studieplanning die op het lijf van de student is geschreven en intensieve coaching, behaalt een student betere resultaten zonder dat hij volledig wordt opgeslokt door zijn studie. De onderstaande presentatievideo geeft inzicht in mijn aanpak wanneer ik samenwerk met een student. In de presentatievideo “Ik heb het te druk” krijg je enkele tips om direct meer grip te krijgen op je to do’s.